Isteriku, Cikguku | Telefilem

Dipublikasikan tanggal 22 Mei 2020
Pelakon: Syafiq Kyle, Izara Aisyah, Arash Mohd, Azlan Mokhtar, Syazuwan Hassan, Faralyna Idris, Sabhi Saddi
Cikgu Maria gembira setelah mendapat tahu bahawa dia akan menjadi seorang cikgu di sebuah sekolah menengah, tetapi selepas memasuki sekolah tersebut, segalanya berlainan dengan harapannya. Disekolah pelajar-pelajar begitu nakal dan sering mengikut kata Azlan, pelajar paling nakal di sekolah. Demi masa depan anak didiknya, Maria cuba membantu terutama Azlan yang tidak mengindahkan pelajarannya. Cikgu Maria mencadangkan kepada ibu bapa Azlan supaya Azlan menjalani kem motivasi. Semasa kem motivasi berlaku tragedi mengakibatkan Azlan dimasukkan ke hospital. Sejak berada disana Cikgu Maria selalu datang menemani Azlan.
---
Langgan ID-tv kami:
► TV3: bit.ly/2u3wcJV
► TV9: bit.ly/2ML14If
► DS: bit.ly/2KuVyXd
Ikuti Instagram kami:
► TV3: instagram.com/tv3malaysia/
► TV9: instagram.com/tv9malaysia/
► DS: instagram.com/dramasangat/

Komentar

  • Best-nye ni film,,,👍👍

  • Ngok, ko ingat cg ko tu jaga ke duduk kat belakang klas🤣

  • Eh asyik-asyik nak ulang tengok cerita ni la😅😅😅

  • kalau ada shafiq kyle berlakon mesti ada raja atiqullah sekali....😂😂😂

  • Baper banget 😍

  • Assalam,. Kena faham cerita2 melayu hari ni,. Basic sbg islam kena ikut,.hari ni banyak yg terpangaruh2 dgn drama,. Islam ikut alquran dan hadits nabi,. Apa yg mereka tayangkan ni semua basic sbg org melayu bukan islam,..kami islam asli melayu lari dr yg digambarkan dlm ni,.oleh tu kena faham org agamanya islam nak kebahagiaan ikut cara nabi,.bukan ikut budaya sekarang.,so hari ni punca penceraian diluar sana,.tanya mereka dia org bercinta dulu ke pas tu bernikah,.?? Yg ikut cara nabi tanya mereka,. bernikah dulu ke bercinta kemudian,. Kenapa bercerai,.!? Tak fhm basic konsep dlm islam bab ni,. so nak tengok silakan tp jgn bawa dlm hidup., hati bg kat Allah swt,. Yg skrng hati korang bg kat girl or laki., memang tak fhm islam, yg ni basic org melayu, melayu tak semestinya islam.. jgn mara tau,.

  • Srs best.. Part sedih aq menangis hmmmm

  • Jalan ceritanya seru

  • So sweet..tapi untung lah spe dapat kahwin ngn pilihan korang..me baru nak tunang tapi hmm kne curang..i sedih sangat arr..tolong hargai pengorbanan lelaki please🥺

  • 👍👍👍

  • Sehari 1 cg ja yg ajar

  • 2:02 Ada jugak cg yg mcm ni🤭🤭🤭 Berlari mcm masuk maraton🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️

  • Cekgu cantik sangat 😊 Slam dri aceh

  • Ini .movie thn brp ya..

  • Excellent move

  • Bikin haru ini film kuat bgt hati priani

  • Terbaikk sgt teringat zaman sekolah dulu.

  • Filem ni best la.. mula biasa saja.. lama2 cinta.. Romatic sangat.. :" )

  • Wow best bangat

  • Ada orang kacau tak masa rakam

  • What is this

  • Dua cinta satu hati

  • Sumpah keren bgt love you Malaysia salam dari Indonesia

  • Nyasar lah aku kesini,salam from Indonesia Minangkabau,bagus lah film nya

  • Sebiji macam citer hidup aku 😪

  • punya besar dy punya spet.. hahaha

  • Film Along Kamarudin mmg selalu mantap. Smlm baru layan 😬

  • Kuat jantan

  • PA die HAHAHAHA.. hawau tol.. speaking kl konon.. haha

  • Chantik cikgu pon..

  • Syafiq kyle.... Cool sangat.... Aku suka syafiq.....

  • Cikgunya kok Miri Manohara ea 😂 🇲🇨

  • gampang sangat jd artis kat malon

  • id-tv.org/tv/video-eVJGCMeAKqg.html

  • 18:11 EDIT KER NI?

  • VIDEO SYAFIQ KYLIE id-tv.org/tv/video-e62JELLdBnQ.html

  • isteriku ,cikguku 40:00

  • isteriku, Cikguku 15:00

  • Sape je Wei kawin ngan Cikgu dy HAHAHAH 😂😂😂

  • Byk pengajaran dlm citer ni..

  • Bagus

  • Tidak ada bosan nya nonton film ini...

  • ehh tu kan syukriya yg kat drama suamiku paling sweet .. Hahaha ada je kawan melekat

  • rasa pelik pulak bila diorang kahwin, student panggil 'abg' dgn cikgu 😂

  • sepanjang cite ni aku tesenging2 macam kerang busuk 🤣

  • macam tak ada isi je cerita ni

  • ceritenye same seperti yang ku lalui....jd ingat history hidupku...thanks....

  • Yg jadi cikgu kalo gak salah yg main di drama Tol gate Asmara

  • Bagus ceritanya , tapi saya tak paham bahasa Melayu . Mungkin lebih baik saya lihat FTv Denira & Rendi saja.

  • Besemut hati ni😋😋😋😍😍😍😍😘

  • Best

  • Don't tell me that the one who plays is a high school kid...because I don't believe it😂😂😂

  • spe yang like saya ountya comment ni inshaalah korang akan berjaya besar nanti amin

  • Manissssss sangatttttt si azlan😍😍😍😚😚😚😚😚 kalau dia belum nikah.. semoga kami berjodoh aamiin🙏❤

  • damn !!! part yg best je tak ad suara... ape ke jadah nie

  • Sukee lah

  • Akhirnya dia pilih jugak AZLAN tu

  • lumayan,bisa belajar bahasanya sikit". Hey! I'm from IndonesiaaID

  • MANTAP SANGAT LA !

  • Hi Malaysia, i'm from Indonesia btw Pen pingsann dah maniss kali pemeran utama cwonya❣️❣️ 🌼

  • ❣️❣️❣️❣️

  • ok satu je nk comment. -nice ending & tak mengecewakan 👍🏻😆

  • Walaupon tgok kali ke 2.. mmg best.. just Maria ni.. aq xtau nk kata apa

  • Azlan ni memang nakal

  • Firdaus tu asal selenge je semacam. Hahahahahaha

  • comel syafiq kyle masa ni. muka budak

  • Teringat kisah masa sek dulu.Member seklas tersuka kat cikgu BM kami.Bini org,byk umur dah tp comel&caring sgt.Dia baik ngan smua student.Member aku ni slalu jealous,marah2 bila ada budk2 lain yg suka usha2 cikgu ni.Tak lama lps tu aku tngok cikgu tu layan baik member aku ni lbih dr student lain.Ada geng bg tau,budk ni dah manderem cikgu tu sb dia dah btul2 tgila2kn cikgu tu&xmau cikgu tu layan student lain lbih dr dia.Dlm masa sama dia pasang girl lain.Bila sesak dia akn mintk duit pd cikgu tu. Dlm masa sama pasang awek sana sini.Belakg cikgu tu dia burukkan mcm2.Konon cikgu tu sukakn dia,nak control hidup dia.Kesian cikgu tu kena aniaya....Dngarnya member aku tu dah kawin tp hidup xsnang mana.Keje xtetap,hutg sana sini.Padan muka,balasan aniaya guru sndiri

    • Takde apa yg mustahil di dunia ini klau Allah berkehendak begitu.Sesungguhnya apb cinta sudah berbicara ,usia hnya tinggal pd angka sahaja...

    • @Akimm Helmi ini kisah benar bukn sembang kencang bro...bukn mcm kau main petik je.Apa aku dpt dgn bdusta??Cikgu tu hidup lg.Dan rmai je student lain yg tau kes ni sb budk lelaki ni diejek'suami cikgu" sb xbleh tngok cikgu tu mesra ngan budk lain ,dia akn angin.Tak caye?terserah...

    • Yelaa tu .. burak jlah kauu

  • CIKGUKU itu apa ya?

  • Aku akan buduh kau 😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈

  • Dari lombok 🥰 buat Suamiku smoga kamu baca ini , Aku mencintaimu Jargi (tanguk)

  • Cekgu the best lh klo cam ini

  • Super drama

  • Cwek nya mirip india

  • Murid dah gile.. Bikin geram.. Kasihan cikgu

  • saya tak boleh tengok sebab kurang data

  • Suka Sm filmnya💞... Aktingnya natural dan ga lebay

  • Suka Sekali Dgn Alur Ceritanya. Salam Dari Indonesia

  • Sendunya orang single mcm saya tengok hahaha

  • Alhamdulillah kawen ngn ckgu sndiri skrang..

  • Pelajar2 dia lg tua dri cikgunya😂