Kalahkan Shanghai China? 8 Bangunan Pencakar Langit Tertinggi Di Indonesia

Dipublikasikan tanggal 20 Nov 2017
Ketika zaman semakin maju, pembangunan gedung tertinggi diberbagai belahan dunia seakan semakin menunjukan taringnya untuk mendapat sabetan sebagai negara pemilik gedung tertinggi pencakar langit di dunia. Indonesia juga tidak mau ketinggalan dalam membangun gedung tertingginya, dan berikut adalah :
8 Bangunan tertinggi di indonesia pencakar langit tertinggi di asia
8. Gama Tower, 288 meter
7. Indonesia Satu Tower, 303 meter
6. Thamrin Nine Tower, 333 meter
5. Icon Towers, 350 meter
4. Arthaloka Tower, 360 meter
3. Gedung Peruri 88, 389 meter
2. Meisterstadt, 400 meter Batam
1. The Signature Tower, 638 meter
Subscribe juga Channel Partner Kami:
jawara5 : id-tv.org/ch/UC3QroLcVRmVf1YlRXYCc-ng
5 hal : id-tv.org/ch/UCoiQ6IXHV8Jstf0HR0gk0Pg
Planet Video : id-tv.org/ch/UCIAK
Bright Test : id-tv.org/ch/UCLhg
Calon Populer : id-tv.org/ch/UCdC3
terimakasih

Komentar

  • Gama Tower would be the shortest building in the world

  • Ngomong kosong...dasar indonesia negara gembel

  • tak lama lagi ada menara baru di malaysia iaitu setinggi 879 hampir mengalahkan burj khalifah kalau tak percaya sila tengok wawasan 2020 di youtube

  • Lucu banget..

  • Di commet section ini atau comment apapun,yg commentnya selalu arrgant selalu dr malaysia. Kalau emang negaranya maju dan kaya juga pandai.kenapa hrs menghina juga gk ada baiknya juga.

  • Burj khalifah masih tertinggi di asia. media indon yg buta geografi.bangga tak kena tempat.menara burj khalifah masih terletak di asia.malahan burj khalifah masih pemegang rekod menara tertinggi di dunia bukan sekadar di asia. banga membuta tuli malah memalukan diri sendiri.

  • Tak kesah Malaysia still top 10 most visited country in the World

  • Nampak sangat Indonesia bocah

  • Kalau Indonesia maju Dari Malaysia kenapa ade orang Indonesia kerja kat malaysia

  • Berapa kalau dihitung dari rupiah

  • The signature tower, 638 meter saja ??? Malaysia TRX tower lagi tinggi 644 meter... Hahahaa... Indon juaranya di youtube saja... Selalu membandingkan dengan Malaysia.. Walaupun the signture tower belum mula dibina... Hahahhaa TRX tower Malaysia sudah mahu siap.. Tgk youtube la.. 3 lagi bangunan tertinggi Malaysia..TRX , PNB dan BBCC... Belum siap sudah heboh... Malay video tak ada pun buat video berbangga diri...

  • Mmang bangsa indonesia ni jenis up benda yg xwujud lg ke... Hahaha

  • Indonesia patut banga, american negara pertama pembuat kapal terbang halimunan, indonesia pembuat gedung halimunan pertama di dunia

  • Bang 1Miliar Dollar itu kalau dijadikan rupiah:Rp.14,143,000,000,000.00

  • Indognesiall itu tidak malu ka.gebung tidak buat lgi mau di bandingkan sma malaysia...aku dduk di jakarta tidak nmpak pun gedung yg tinggi2...indog itu cuma sembang di youtube aja tpi teryata tidak punya apa2 pun

  • Kita negara serumput jadi janganlah begaduh kita sama sama negara islam .salam dari malaysia

  • gedung paling tinggi tapi penghuni nya China & bule. pribumi cuma karyawan.sadar Lo pada negeri ini dah di invasi asing

  • Berlomba membina bangunan tanda hari kiamat!!!udahlah

  • Jadi Rp789,7.000.000.000.min

  • Bro igt kiamat

  • Haha bukti nya mana? Sekarang 2019😂..indon cakap saja😂...tengok malaysia tower merdeka PNB 118 malaysia confirm jadi🙄

  • YA...KAMI MENGAKU KALAH AJA... AMBIL LAH KEJUARAAN ID-tv DI DUNIA INI... 🤣🤣🤣 DAN TANAMLAH DI DALAM KUBURAN MASING MASING... OMONG KOSONG... HUTANG INDO SAMA KOREANSPACE, SU~35 8BILLION USD JUGA TIDAK MAMPU LUNAS...

  • Pnb 118, kuala lumpur, malaysia, 648m, world 3rd tallest building once complete. And from what the world knew, your signature tower is now on hold for few scandals. Shame.

  • Gk malu.. ngaku2 gini

  • Masih kumuh indonesia.. Banyak sampah kali hitam bau.. Bangunan pemukiman penduduk masih amburadul seprti kandang ayam. Banyak penganguran.. Pendapatan cuma 2.500 gmn mau makmur... Miskin bos indonesia

  • ADMIN batu api..

  • klu indo kaya knp sunami Malaysia tolong

  • banyak berzina

  • indonesia boooo

  • klcc aku dah lama

  • hey lu tu baru punya

  • Mek rencana

  • X kesah pon,malaysia still top 10 most visited country in the world

  • Biarlah bangunan nya tercipta atau siap 40%, baru boleh cerita. Ni tak, x ada progress apa2 dah bercerita kalah kan menara itu lah, kalahkan menara ini lah. Hahhaha. Agak kelakar yaa. Bottom line, saya harap semoga bangunan2 ini menjadi REALITI bukan omong kosong yaa. Dan semoga dengan ada nya bangunan2 tinggi ini, maka, matawang rupiah juga tinggi. Bila matawang rupiah tinggi, gaji pon tinggi, bila gaji tinggi orang2 indon di Malaysia boleh pulang ke negara asal. Supaya lebih senang bersama keluarga.. Hidup di dalam budaya sendiri.. Hahaha..

  • Kelakar dan lawak

  • Gherbuszzz

  • Kalau yg terakhir menara 630 meter itu memang sudah dibangun sbntr lgi jadi thank you jokowi

  • Saya dukung jokowi majulah negriku

  • Menurut sumber indonesia adalah negara mempunyai ranking 100+ dunia IQ TERENDAH DI DUNIA..

    • Sampai kapan mau nunggu nya...sampai bila2 pun indonesia ngak bisa maju kerana rakyatnya 80% berfikiran negatif

    • orang yang ber iq rendah jika mau belajar makanm akan mengalahkan orang yang ber iq tinggi

  • Kita lihat lh bagaimana mereka membangunkan bangunan pencakar langit tertinggi di dunia dengan dana bertrilion trilion...tapi rakyatnya masih miskin..

  • Ckp sembang leh lah kami dunia tau

  • halah hoax

  • membanggakan sesuatu yg ga ada...

  • Usah kamu bermimpi di siang hari .. apa kamu kata pada tahun 2020 kamu akan ada pencakar langit yg tinggi..aduh aduh udah udahlah untuk membina pencakar langit mengambil masa yg lama.. plan saja kamu masih belum buat hehehehehe...

  • Indon ni mampu mimpi jelaaa..

  • Kemajuan sesebuah negara bukan diukur berdasarkan ketinggian bangunan semata. Tetapi, ketinggian adab sopan, ketinggian budaya, ketinggian nilai agama. Buat apa punya bangunan tertinggi di dunia tetapi rakyat tak bahagia? Tambah hutang negara? Kehidupan makin tertekan, kos hidup tinggi. Saya sangat menghormati budaya, adat , dan amalan agama, juga keindahan alam semula jadi di Indonesia. Be proud of your nature, that's what keep human healthy and happy!

  • Indonesia negara miskin

  • 2019?

  • Bangga dirinya indonesia ini

  • Ohh yaa sblm kmu meninggikan bangunan kamu ada baiknya kmu buat dinding di pesisir pantai kmu supaya tidak kena tsunami siapa tau nnti tsunami bsar datang membantai kamu ehh sorry indonesia itu pemilik bumi🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  • Dubai tuh di benua mana ya???

  • Malaysia ada Indonesia pun ada cuma lain lah caranya Contohnya,kemajuan

  • Indo selalu bikin malu aja.

  • Hoax Aja.. Indonesia gak punya wang untuk bina bangunan gg..byk juga pengagur..gila sih..udah miskin mahu miskin lagi..

  • Indo negara nye maju tapi orang nye yang tak berdisiplin. Tak tunjuk ahlak ke orang islam. Kata je indo penuh dengan islam tapi tak berdisiplin suka buli malaysia. Kami negara yang lebih matang daripada indo walaupun negara kami kecil. Sebab bukan banyak pun yang buli indo.

  • 5 gedung tertinggi di negara ASEAN 2019 id-tv.org/tv/video-Ql2ivFDBJGk.html

  • Pls sapa2 tolong hentikan banding malay & indo...bukan apa sbb benda kecik kita boleh bergaduh besar tau..kalau x suka xpayah nk buat video ...simpan jerr sorang2...kalau kita berbaik kan bagus masing2 ada kelebihan sendiri

  • ID-tvr indo nie kan selalu banding2 dengan malaysia...nk buat apa bangga dengan yg belum menjadi kenyataan tu..lgi pon klcc tu menara berkembar ...yg indo banggakan harus dibandingkan dengan bukan yg bukan berkembar laa ...😒macam tu dah salah ketegeri nk bertnding

  • Indo cuma omong kosong..hahahaha

  • Oxley towers bangunan berkembar 3 di Malaysia

  • Di Malaysia akan ada 4 bangunan berkembar

  • Pada masa hadapan di Malaysia akan ada 7 gedung tertinggi di Malaysia dan hampir kesemuanya bangunan berkembar

  • Pada masa hadapan akan ada gedung tertinggi di Malaysia iaitu PNB118 DENGAN KETINGGIAN 644 METER

  • sudah 1tahun, mana banggunannya, udah jgn mimpi ya. ...

  • Aku dari malaysia..aku ingin bertanya kenapa indon selalu menunjuk-nunjuk ...

  • Sila baca ini. en.m.wikipedia.org/wiki/PNB_118

  • buat bagunan tinggi2 buat apa?.. buat la banguna boleh terbang baru rare...

  • Bina saja paling tinggi di jakarta namun kalau pulau sumatera, kalimantan & sulawesi masih mundur 30 tahun maka keseluruhan nya NKRI di anggap mundur. Bangunan paling tinggi di jakarta jadi legasi besarnya jurang kaya dan miskin di NKRI.

  • Kenapa indon nak riak sama malaysia

  • yee kite sama lah bagus nye indo

  • Kikikiki.. 🤭

  • semoga indonesia maju amin..🙏

  • Taniah

  • Kalo pingin indonesia maju koruptor suruh pindah ke mars aja

  • hahaha...aduuii indonesiaaa

  • Mimpi

  • Bangunan Malaysia la trx

  • Kesian kat indo....teruskan khayalan anda bro

  • Sorry ye Malaysia pon tengah bina bangunan lagi tinggi

  • Indo banyak menara tinggi lepastu buat bangkrut je asyik nak buat tingggi. Cakap je ke malaysia indo pun sama lah bangkrut negara buat banyak tinggi2. Lepastu tak nak pakai buat terbiar je.

    • Patung tiruan dari brazil dan singapore. Bukan kalian punya pun padahal indo pun tiru benda2 di luar negara

    • kalian gak tahu indinesia punya patung tertinggi no.2

    • siapa kaluan ngece ngece bisa nya he

  • Hoax aja indo taixxxx tidak mungkin indo dapat melawan menara baru di johor bahru yaitu 786m

    • Johor itu 543 bro...makannya pikir dulu sebelum comment

  • Klu kena gempa, runtuh semuanya

  • Entar aq uplod yg bagunan yg ad dibatam yg dibilang hoak

  • Habis tu negar kau nk belagak ah

  • Sekitar berapa

  • Pantas aja banyak utang

  • Bangang setan indon

  • Semoga 2025 indonesia buat gedungpencakar setinggi burj kalifa

  • Indonesia malaysia bener2 kaya adik kaka ya... berantem mulu pada2 mau paling keren..ada kalanya saling solid terus berantem lagi 😂

  • indon mulut besar..apa pun tak ada.. sembag besar macam kerbau boleh terbang..tau malu lah siket..jangan cakap je..mulut besar ..taikk semua...

  • Kenapa semuanya indo. Mementingkan diri indonesia ini.

  • Tak dapat di dunia realiti, Di youtube pon jadilah lah ,,Hahahhaha... Indon2 masih lagi bermimpi 😂😂😂😂😂

  • nak plagiat klcc pulak dah

  • semoga indonesia menjadi negara maju amin

  • Jayalah Indonesia ku.

  • Masa depan gak jelas 😂

  • Nk beza2 kn.bodoh chanal bangsat !! Batak

  • Nk beza2 kn.bodoh chanal bangsat !! Batak

  • Tanda tanda kita akan berada d msa depan

  • Why malaysia?? Nggak bisa banding2. Buat musuh aja